Atenție! Pericol de avalanșe!

Lipsa aderenței stratului nou de zăpadă la straturile deja existente determină un risc ridicat de producere a avalanșelor în masivele Făgăraș și Bucegi, la altitudini mai mari de 1.600 de metri. Stratul de omăt de la Bâlea Lac depășește un metru iar, potrivit meteorologilor, ninsoarea va continua să cadă.

Meteorologii avertizează asupra pericolului producerii de avalanșe în Munții Făgăraș și Bucegi, la altitudini de peste 1.600 de metri. Stratul nou de zăpadă nu are aderență la straturile mai vechi, iminența declanșării avalanșelor fiind deosebit de mare.

Pe o scară de la unu la cinci, specialiștii situează riscul actual la nivelul trei, catalogându-l ca fiind însemnat.

Aceștia au precizat că omătul, care se va depune în partea de sud a Munților Făgăraș și Bucegi, va avea aproximativ 15 centimetri. Aderența lui va fi redusă, din cauza ninsorilor din ultimele zile, care au format un strat de 20 – 25 de centimetri.

La Bâlea Lac, zăpada acumulată măsoară 111 centimetri, la Sinaia 35 de centimetri, în timp ce la Fundata și Predeal omătul are 30 de centimetri.

Până vineri, la orele 20.00, în zonele menționate, cerul va fi mai mult noros. Pe suprafețe extinse, la altitudini mai joase, vor fi precipitații mixte iar la peste 1.800 de metri vor predomina ninsorile. Pe alocuri, se vor semnala cantități importante de apă, în special în partea de sud a Munților Făgăraș și Bucegi, unde se vor aduna peste 15 l/mp.

Redactor: Mihaela Țânțaru