Atenție! O nouă metodă de înselăciune face victime

Au fost semnalate cazuri în care persoane vârstnice au fost înşelate de falşi angajaţi ai unor societăţi furnizoare de servicii. Acesti infractori distrag atenția proprietarilor reusind sa intre in locuinte de unde fură bani sau bunuri de valoare.

Deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare cum ar fi metoda Accidentul  au fost mediatizate în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, infractorii se dovedesc a fi deosebt de inventivi.Acestia  se prezintă la domiciliile unor persoane de vârste înaintate şi sub pretextul că oferă servicii de deratizare a imobilului sau verifică instalaţiile de furnizare a gazelor naturale, pătrund în locuinţele acestora, de unde sustrag bani şi diverse bunuri de valoare.

Unii infractori lucreaza in echipă: in timp ce primul distrage atentia victimei, cel de-al doilea pătrunde in apartament și cauta in celelalte camere. Alții au obiceiul de a incerca si usile de acces in locuinta. Daca acestea nu sunt incuiate, sustrag bunurile care le gasesc pe holul apartamentului. Polițiștii recomandă tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane. În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112, sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes