Atenție mare la ce cadouri oferiți celor dragi

In goana dupa profit, comerciantii nu se mai gandesc si la siguranta celor care le fac vanzare, si comercializeaza obiecte care le pot pune in pericol viata in orice moment. Cei mai expusi sunt acum copiii, carora parintii le cumpara jucarii de Craciun. Vamesii din portul Agigea au confiscat deja mii de jucarii contrafacute, care urmau să ajungă pe piață.

Comerciantii care vand jucarii in prag de sarbatori ar face orice ca sa-si rotunjeasca veniturile. Pe tarabele din piete, vanzatorii isi prezinta marfa ca fiind originala si lipsita de orice pericol.

Mii de astfel de jucarii, colorate si cu melodii incantatoare au fost deja confiscate in vama din Portul Constanta Sud Agigea.

Părinții și bunicii care cumpără jucării pentru cei mici trebuie să fie foarte atenți. Jucăriile trebuie sa aiba inscripționate elemente de identificare, varsta pentru care sunt adresate dar si recomandari privind utilizarea lor.

Pe site-ul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului se regăsește un link către lista un sistem de artă rapidă în care sunt notificate produsele periculoase de pe piață. În cazul în care cumpărați o jucărie care prezintă defecțiuni primul pas pe care îl puteți face este să vă întoarceți cu produsul în magazin. Jucariile si obiectele contrafacute, care ajung pe mesele comerciantilor, sunt in proportie de 95 la suta provenite din Asia, mai exact din China, iar preturile acestora sunt mult mai accesibile decat cele originale.

Redactor: Andreea Barbu