Atenție la … pui !

Mezeluri care conţin mai multe chimicale decât carne, legume şi fructe arătoase, dar nesănătoase… nu este de mirare că românii sunt din ce în ce mai sceptici faţă de alimentele de pe piaţă. Mai nou, carnea de pui a intrat în vizorul autorităţilor. Asta după ce, anul trecut, au fost consumate peste şase tone de carne de pui provenită din Bulgaria, care conţinea şi 25% …apă şi sare!

Constănţenii spun că, oricum, nu mai au încredere în ambalajele ademenitoare.

Cât despre puii injectaţi cu apă, cumpărătorii spun că nu sunt o noutate.

Producătorii aleg injectarea puiului cu apă pentru un gramaj mai mare dar și pentru un aspect mult mai atractiv.

Problema este că, în acest fel, cumpărătorii sunt practic „furaţi” la cântar, iar calitatea produsului este mai slabă. În plus, cantitatea mare de sare folosită de unii producători poate avea efecte nocive asupra sănătăţii. Potrivit medicilor, excesul de sodiu în alimentaţie creşte riscul de hipertensiune, boli de inimă şi chiar atac cerebral.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.