Atenție la mesajele și apelurile pe care le primiți pe telefon!

Hoții sunt din ce în ce mai inventivi și au abordat o nouă metodă de escrocherie. Cine cade în capcană riscă facturi de mii de euro. Numere sunt străine și acționează asemenea unui virus. Avertismentele circulă acum și pe rețelele de socializare.

Un avertisment despre o nouă metodă de escrocherie a invadat reţelele de socializare. Oamenii se anunţă unii pe alţii de această metodă prin care pot fi jefuţi.

Aceste apeluri sunt defapt niște viruși. Cel care apelează la numărul de la care a primit mesaj este taxat la minut şi, iar acest virus, controlează telefonul de pe care se apelează, încât convorbirea nu poate fi întreruptă prea repede. Numerele sunt străine Deja mai multe sesizări au fost făcute, iar avertismentele circulă pe reţelele de socializare. Autoritățile vă oferă câteva sfaturi de cum să acționați atunci cănd cineva încerarcă să vă păcălească.

Specialiştii spun că, aceasta este  o modalitate avansată a escrocilor care încasează bani de la cei care cad în plasă. Cei care apelează la aceste mijloace riscă până la șapte ani de închisoare. Așa că, mare grijă la mesajele și apelurile pe care le primiți!

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea