Atenție la hoții de la mare!

Vigilența nu intră niciodată în vacanță! Așa că dacă vă aflați în concediu în stațiuni în această perioadă și vă gîndiți că hoții au plecat odată cu aglomerația din vîrf de sezon, polițiștii vă avertizează! Tocmai acestea sunt momentele speculate de infractori pentru a vă face o zivită pe neașteptate în camera de hotel sau la mașina lăsate nesupravegheată. Oamenii legii vă învăță ce este de făcut ca să evitați un incident care ar putea să vă strice vacanța.

Litoralul este tinta raufacatorilor cînd vine vorba de infracțiuni si pe capetele de sezon. Cuprinși de spiritul relaxant de vacanță , am putea lăsa garda jos la vigilență și tocmai pe asta mizează și hoții de ocazie.

Turiștii care au pătiț-o se gîndesc acum de două ori înainte de a pleca din hotel fără să se asigure că bunurile sunt la locul lor. Si soferii care vin cu masina la mare sunt sunt prevăzători.

Infractorii pîndesc la tot pasul și e mai bine să previi, decît să regreți. La asta se gîndesc și hotelierii care încearcă să le ofere vizitatorilor toate serviciile necesare pentru a se bucura de o vacanța care să-i aducă și la anul la mare. Hotelurile sunt dotate cu sisteme de monitorizare video, iar la cele de patru stele, în fiecare cameră există un seif, unde clienții își pot păstra bunurile de valoare.

De la începutul sezonului estival și pînă acum, în stațiunile de pe litoral au fost înregistrate mai puține infracțiuni decît anul trecut, spun oamenii legii.

Tocmai de aceea acțiunile de prevenție au loc atît în mijlocul verii cît și în capetele de sezon.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima