Atenție la consumul de înghețată!

Toată lumea iubește înghețata! Persoanele care susțin ca pot rezista tentației unei astfel de savori îi cad pradă, în cele din urmă, pentru  a se putea răcori. De-a lungul timpului, ceea ce reprezenta  un  desert  ușor s-a transformat într-o adevărată prăjitură .

Pe timp de vară,  consumăm zilnic înghețată, fără să ținem cont de ingredientele din compoziția ei. Pe vremuri,  aceasta conţinea doar lapte, zahăr, fructe şi ouă. Astăzi, însă, acest deliciu răcoritor perfect pentru zilele toride conține doar ingrediente care nu sunt deloc benefice organismului uman.

Într-adevăr, înghețata este foarte bogată în nutrienți, precum și în vitaminele A, B, C, D și E dar majoritatea ingredientele care pot fi găsite în îngheţată sunt nocive și pot crește riscul de cancer. Moderația este foarte importantă, atunci cănd alegem să o consumăm, iar acest lucru este valabil pentru orice tip de înghețată.

Printre ingredientele nocive care se pot găsi în consistența unei înghețate se pot enumera:  

  • Piperonal – un produs chimic ce imită aroma de vanilie, dar care este folosit pentru a distruge păduchii.

  • Aldehidă C 17 – folosit pentru îngheţata cu aromă de cireşe, acesta este un lichid inflamabil utilizat, de asemenea, în coloranţii cu anilină, materialele plastice şi cauciuc.

  • Acetatul  Acrilic – utilizat pentru aroma de banane, acesta este şi un solvent pentru vopsea.

Specialiști ne recomandă să citim cu atenţie eticheta, iar în cazul în care unul dintre aceste ingrediente se găsește pe amabalaj, să evităm să cumpărăm produsul. O alternativă mai sănătoasă ar fi prepararea înghețatei acasă.

Redactor: Lavinia Barbu