Atenție la ce consumați în vacanță (VIDEO)

Alimentele expuse la soare pot deveni un adevărat pericol pentru organism. Mâncarea de tip fast-food este la mare căutare pe litoral,. Ceea ce ignoră turiştii sunt însă efectele nocive ale consumului de produse alterate.

Stațiunea Mamaia este ticsită de restaurante, autoserviri și terase însă printre meniurile preferate ale turiștilor rămân produsele de tip fast-food. Aici ofertele sunt variate, dar la temperaturi de peste 30 de grade ingredientele se pot altera rapid. Carnea și cartofii spre exemplu sunt neacoperite şi de cele multe ori sunt lăsate în soare cât e ziua de lungă.

Turiștii nu par să țină cont de aceste aspecte care pot avea consecinţe nefaste asupra sănătății.

Cine nu s-a ales cu o toxiinfecţie de pe litoral nu se fereşte de mâncărurile ţinute în soare. Doar cei care s-au fript suflă acum şi în iaurt.

Dacă unii mizează pe noroc , alții își aleg cu mare atenție locul unde i-au masa.

Cei mai afectați de consumul produselor alterate sunt copiii avertizează medicii. În acest scop părinții sunt sfătuiți să evite mâncarea de tip fast-food.

Pe perioada verii mezelurile nu rezistă mai mult de două ore după ce sunt scoase din frigider. Şi lactatele pot suferi modificări ale proprietăţilor, se pot altera foarte repede mai ales dacă nu le consumăm în câteva ore, precizează inspectorii sanitari veterinari.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu