Atenție de la ce agenții de turism vă cumpărați vacanțele

Conform listei publicate de ANAT, peste 151 de agenții de turism din Constanța nu au dovedit că dețin o poliță de asigurare. Mai mult decât atât, în oraș ar exista și agenții nelicențiate.

Turismul este o afacere foarte bănoasă, iar managerii agențiilor de turism încearcă să își maximizeze profiturile, uneori chiar afectând vacanțele turiștilor. Conform listei publicate pe site-ul guvernului, în Constanța, peste 150 de agenții de turism n-au dovedit că dețin o poliță de asigurare. Mai mult decât atât, de-a lungul timpului, pe piața constănțeană de turism au fost identificate agenții de turism care luau banii turiștilor promițându-le vacanțe de vis, dar care, în final, se dovedeau un mare eșec.

În lipsa unei polițe de asigurare, turiștii riscă să își piardă banii dați pe vacanță în cazul în care agenția de turism intră în insolvență sau în faliment. Așadar, constănțenii care își plănuiesc un concediu sunt sfătuiți să verifice situația agenției de turism.

Recent, agenția de turism Genius Travel, din Pitești, și-a depus cererea de intrare în insolvență, nemaiputând onora vacanțele turiștilor. Asta după ce, initial, reprezentanții firmei au anunțat că problemele au fost rezolvate. Cu toate acestea, turiștii plecați în concediu nu au mai fost primiți în hoteluri.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea