Atenție ce alimente cumpărați din stațiuni

Litoralul a fost luat cu asalt de turiști. Cei mai mulți dintre ei nu se lasă duși de pe plajă, sub niciun chip.  Așa că preferă să servească prânzul chiar pe cearceaf. Tentația este la tot pasul. Vânzătorii ambulanți sunt pe plajă, iar pe faleză, gheretele cu shaworma și hamsii prăjite sunt una lângă alta.

Stațiunea Mamaia, aproape de ora prânzului. Turiștii sunt tot pe plajă. Puțini sunt cei care se retrag către terase să mânânce. Mulți preferă să cumpere ceva rapid cu care să păcălească senzația de foame, urmând ca la cină să servească o masă mai consistentă. Chiar dacă știu că multe dintre produsele care se vând pe timpul sezonului estival stau în căldură, uneori chiar direct în razele soarelui, totuși, cumpără.

Frunctele sunt unele dintre cele mai perisabile alimente, iar vânzarea nu este foarte mare, ceea ce face ca multă marfă să se piardă.

Greu le este și vânzătorilor care trebuie să îndure canicula.

Expuși la pericole din cauza alimentelor care stau în temperaturi ridicate  sunt și copiii, cărora părinții preferă să le cumpere un sandwish sau un produs de patiserie pentru masa de prânz.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea