Atenția și calmul sunt elemente esențiale atunci când vine vorba de o urgenţă

Oameni foarte bine pregătiți intervin zilnic în situaţii extreme, ajungând, uneori, să îşi pună propria viaţă în pericol. Vorbim despre toţi cei care fac să funcţioneze sistemul de urgenţă 112.

În momentul în care cineva apelează numărul unic de urgenţă 112, zeci de oameni sunt mobilizaţi, pentru a rezolva sitația.

Atenți la detalii și extrem de calmi, dispecerii sunt, de multe ori, şi psihologi. Rolul lor este vital, în special atunci când persoanele care apelează numărul 112 sunt în situaţii dificile, în care panica pune stăpânire pe ele, nefiind capabile să explice despre ce eveniment este vorba şi unde se află.

Intervenţia într-o situaţie de urgenţă implică mobilizare generală și muncă în echipă. După preluarea apelului, se dă alarma în instituție iar echipajele, special pregătite, se deplasează la locul urgenței.

Fie că este vorba despre un accident cu victime încarcerate, incendii, explozii, persoane înecate sau orice altă urgență, militarii din cadru ISU Dobrogea intervin rapid şi eficient. Şi cu toate că meseria lor este riscantă, cadrele militare sunt mândre că au posibilitatea de a salva vieți.

Apelul 112 este universal, gratuit și poate fi apelat din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Alex Ionescu