Atentat cu bombă dejucat la Piatra Neamţ

atentat bombaTrei persoane au pus un pachet cu explozibil militar, ce cântărea nu mai puţin de 4 kilograme, sub maşina fratelui interlopului Gheorghiţă Mararu. Poliţiştii, ofiţerii SRI şi procurorii DIICOT au reuşit, însă, să îi prindă în flagrant, înainte ca bomba să explodeze. Șase persoane sunt audiate de procurorii DIICOT. În acest moment este stare de alertă în zona centrală a oraşului.

Alarma a fost dată la ora două dimineaţa, când trei suspecţi au apărut pe strada din Piatra Neamţ pe care locuieşte Bogdan Mararu. Cei trei erau monitorizaţi de mai multe luni. Se pare că sunt din Bacău şi au fost reţinuţi imediat după ce au pus dispozitivul exploziv sub o maşină de lux. Oamenii legii i-au dus la DIICOT, pentru audieri, şi au izolat zona, în aşteptarea geniştilor chemaţi de la Bucureşti, pentru că explozibilul folosit de suspecţi se pare că e de tip C4, adică e un exploziv militar foarte puternic. În acest timp, membrii clanului Mararu au împărţit ceai poliţiştilor care au izolat zona.

Echipa de genişti de la Bucureşti a reuşit să dezamorseze bomba după mai multe ore. Până la neutralizarea ei, autorităţile au evacuat blocul în care locuia Mararu. Bogdan Mararu este fratele interlopului Gheorghiţă Mararu care a fost ucis pe 14 noiembrie 2010. La acea dată, cei doi fraţi erau într-o cafenea din Piatra Neamţ, iar Gheorghiţă Mararu a murit după ce a fost împuşcat de cinci ori. Şi fratele său, Bogdan, a fost rănit în timpul atacului armat. Asasinarea lui Gheorghiţă Mararu a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu