Atelier de creație la Medgidia

Tabăra internațională de pictură „Lucian Grigorescu” de la Medgidia a ajuns la cea de-a XII-a ediție. Anul acesta evenimentul și-a deschis porțile pentru 15 artiști din țări europene, dar și din Egipt, Qatar sau Irak. Pictorii vor îmbogăți patrimoniul cultural al municipiului cu lucrări deosebite.

Rezultatele inspirației artiștilor pot fi admirate de public, iar curioșii îi pot vedea pe pictorii lucrând la Medgidia. Atelierul de creație situat în incinta Hotelului Stadion poate fi vizitat de cei care doresc să cunoască artiștii.

Până pe 09 august când este programat vernisajul lucrărilor, pictorii vor lucra intens, dar se vor bucura și de excursii în Dobrogea. Ca și la ultimele ediții ale taberei de pictură, criticul de artă Alice Dinculescu este alături de artiști pe tot parcursul evenimentului.

Tabăra Internațională de pictură a luat naștere în anul 2004. De atunci a devenit un omagiu pe care municipalitatea îl aduce marelui pictor „Lucian Grigorescu” născut la Medgidia pe 1 februarie 1894.

Redactor: Anamaria Stoica