Atac terorist în Viena

Noapte de teroare în Viena. 4 persoane nevinovate au căzut ca secerate după ce mai mulți indivizi au deschis focul în 6 locații diferite din capitala Austriei. Unul dintre atacatori a fost anihilat de oamenii legii.Vă avertizăm că urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional!

La ora 20 s-a dezlantuit teroarea pe strazile Vienei. Oamenii iesisera in numar mare la terase si la plimbare pentru ca urmau sa se impuna alte masuri restrictive, in contextul pandemiei de covid. Astfel strazile erau pline.

Alina locuieste de cativa ani in capitala Austriei. Norocul a facut ca seara trecuta era deja acasa cand atacatorii au deschis focul. Povesteste ca haosul s-a intaurat in doar cateva secunde, in centrul orasului.

Primul atac a avut loc la o sinagoga din centrul orasului. Un bărbat înarmat a deschis focul asupra tuturor celor care i-au iesit in cale. Agentul care păzea lacasul sfant a căzut pradă gloanţelor. Zeci de apelurile disperate ale martorilor către serviciul de urgenţă anuntau jihadul.

Mai multe echipaje de Politie au ajuns imediat la fata locului. Un politist a fost ranit. Dupa scurt timp insa, unul dintre atacatori a fost anihilat de fortele speciale. Era înarmat cu o puşcă automată, un pistol, o macetă si purta o centură explozivă falsă. In acelasi timp in alte 5 locatii diferite alti indivizi deschideau focul asupra civililor.  Grav este ca cel puţin unul dintre atacatori este încă în libertate.

Cel puţin patru persoane au murit şi alte 17 sunt grav rănite după atac. Ministrul austriac de Interne  a fost cel care a confirmat primul faptul ca a fost vorba de un act terorist.  A mai spus ca cel putin unul dintre atacatori ar fi simpatizant al ISIS. Până acum insa, nicio grupare n-a revendicat atacul.

Pentru siguranţa lor, locuitorii Vienei au fost avertizaţi să rămână în case până când operaţiunea antitero va lua sfârşit.

Sefii mai multor state din lume, printre care şi preşedintele României, Klaus Iohannis, au condamnat atacul terorist din Viena  şi au transmis un mesaj de solidaritate către Austria.

Redactor: Larisa Hogea