Atac la Victor Ponta

Declarațiile făcute de premierul Victor Ponta în legătură cu achiziționarea, de către Ioana Băsescu, a unor terenuri agricole în județul Călărași, au stârnit o reacție violentă din partea președintelui țării. Șeful statului a declarat, la Palatul Cotroceni, că tranzacția pe care fiica sa a făcut-o este perfect legală, banii provenind dintr-un credit bancar.

“Fiica mea nu utilizat niciun leu cash, virările s-au făcut prin bancă, cum s-au virat şi de la CEC suma care a luat-o prin credit. Plagiatorul trebuie să ştie că fiica mea este jurist, că respectă banca, că orice plată care depăşeşte 10.000 de euro prin bancă se evidenţiază la Oficiul de Spălarea Banilor. Nici eu, cu salariul de preşedinte al României, nu puteam lua un asemenea credit.” a declarat Traian Băsescu.

Șeful statului i-a atras atenția lui Ponta, pe care l-a numit plagiator, să își îndrepte atacurile politice spre el ca președinte, nu spre familia lui.

 „Vreau să-i spun plagiatorului mic că dacă are o bătălie politică, să o ducă cu mine, ca între bărbaţi. Fiica mea, Ioana, nu este implicată în politică. Un om care încearcă să angreneze un notar, un om care-şi vede de viaţa lui, este foarte degradat moral. (…) Ce-i pot spune lui Victor Ponta, plagiator mic şi mincinos. Dacă vrei să ai dispute politice în timp ce ai probleme cu Roşia Montană, cu studenţii, cu gazele de şist, vino să discutăm public. Las-o pe fiica mea în pace. Sau depune o sesizare la Parchet. Ca să o pot ataca prin denunţ calomnios.” a mai spus Băsescu.

Discursul acid susținut de Traian Băsescu vine după ce Victor Ponta a afirmat că i se pare „dubios” modul în care Ioana Băsescu a obţinut creditul prin care a obţinut banii necesari cumpărării a 290 de hectare de teren arabil în Călăraşi. Mai mult, premierul a propus constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând “Cazul Călăraşi”.

Redactor: Raluca Damian