Atac la clienţii supermarket-urilor

Parcările marilor magazine sunt ticsite de haite de câini fără stăpân care aşteaptă momentul prielnic să atace. Nu de puţine ori, femei în vârstă au fost pur şi simplu deposedate de sacoşa în care îşi cumpăraseră din pensia mizeră un baton de parizer ori câteva sute de grame de cremwurst.

Aceasta în condiţiile în care edilii municipiului Constanţa refuză, de ani de zile, să facă ceva concret în privinţa câinilor vagabonzi. Biobaza funcţionează în regim de avarie, cu două maşini învechite care, oficial, adună zilnic 300 de câini de pe străzi. În realitate, administraţia condusă de Radu Mazăre preferă să aloce fonduri pentru pachetele umilinţei acordate pensionarilor sau evenimente extravagante în staţiunea Mamaia.

Astfel că maidanezii, care nu au nicio vină pentru ignoranţa autorităţilor, dar şi a unor cetăţeni, care le prelungesc agonia hrănindu-i când şi cum găsesc posibilitatea, s-au reorientat în jurul marilor magazine, acolo unde mirosurile sunt mult mai apetisante decât lângă ghenele de gunoi …

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Andrei Seleverdeanu