Atac armata la un liceu din Florida

Un nou atac armat a avut loc într-un liceu din Statele Unite. Cel puțin 15 persoane au fost ucise în momentul în care un tânăr de 19 ani, înarmat cu o pușcă, a deschis  focul în instituția de învățământ din sud-estul statului Florida.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 14:00, la un liceu din Parkland, oraș situat la 80 de kilometri de Miami. Alarma de incendiu urmată imediat de zgomotul focurilor de armă a instalat panica în rândul celor 3000 de elevi care învață zilnic aici. Unii adolescenți au ales sa se ascundă cerând ajutor prin mesaje, iar alții au încercat să fugă prin spatele clădirii.

Martor„Mergea […] pe hol, lovind uşile şi trăgând în clase. A tras prin uşa clasei mele şi a spart geamul.”

Mașini de pompieri, ambulanțe și mai multe echipe de intervenție  au sosit în scurt timp la fața locului. Elevii și personalul didactic au fost scoși din liceu cu mâinile ridicate.

Autorul masacrului este un fost elev al liceului, identificat drept Nicholas Cruz, care fusese exmatriculat din motive disciplinare. După aproximativ o oră de căutări, acesta a fost prins într-un orășel din apropiere. Surse din poliție declară că atacatorul avea foarte multă muniție asupra lui. O anchetă amănunțită va fi efectuată de către autoritățile competente.

Redactor: Zarif Armanbet