Atac armat în Cairo

Un nou atac asupra creştinilor copţi din Egipt a avut loc în noaptea de Revelion. Două persoane au fost ucise.

Doi bărbați care se aflau într-un magazin de băuturi alcoolice, în apropiere de Cairo, au fost uciși în noaptea de Revelion. Victimele, creştini copţi din Egipt, erau cunoștințe ale proprietarului magazinului situat în oraşul Giza.

Conform martorilor și imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, suspectul care a deschis focul asupra magazinului a venit pe un mic triciclu motorizat folosit ca taxi şi apoi a fugit.

În acest caz a fost deschisă o anchetă. Până acum nu se cunoaște motivul real al atacului: se presupune fie pentru că magazinul vindea alcool, fie pentru că aparţinea unui creştin copt.

În ceea ce privește vânzarea de alcool, în Egipt, aceasta este strict reglementată. Sunt puține magazine specializate care au permisiunea să comercializeze public alcool.

Copţii, cea mai numeroasă comunitate creştină din Orientul Mijlociu, reprezintă 10% din cei 96 de milioane de locuitori ai Egiptului.

Doar în 2017, zeci de creştini au fost ucişi în atentate împotriva unor biserici sau în atacuri ţintite în Egipt, majoritatea revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Redactor: Ramona Caba