Astăzi se împlineşte un an de la tragedia din clubul Colectiv

Astăzi, se împlineşte un an de la tragedia din clubul Colectiv, acolo unde, în seara zilei de 30 noiembrie 2015, sute de tineri veniți să asiste la concertul trupei Goodbye to Gravity au fost prinși în capnaca unui incendiu devastator. 64 de tineri și-au pierdut viața, iar alte 147 de persoane au fost rănite. În memoria victimelor, mii de oameni au mărșăluit, astăzi, pe străzile capitalei.

64 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma incendiului care a cuprins clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015 şi alte 147 de persoane au fost rănite. Pentru comemorarea victimelor, duminică, mii de oameni au ieșit în stradă, cei mai mulți în capitală, unde, potrivit jandarmeriei, aproximativ 5000 de persoane au participat la un marș al tăcerii, plecat din Piața Universității și încheiat la Colectiv.

Manifestările dedicate victimelor din Colectiv au început încă de dimineață, când au fost dezvelite două monumente în memoria celor 64 de tineri decedați. În mod simbolic, către cer au fost lăsate să zboare 64 de baloane albe.

La dezvelirea monumentului din piațeta aflată în fața fostului club Colectiv a participat și președintele Klaus Johannis.

Manifestările de comemorare continuă pe durata întregii zile, urmând ca, în fața fostului club, la ora 22.32, oră la care în urmă cu un an izbucnea incendiul de la Colectiv, să ţină un moment de reculegere şi ”să ridice o rază de lumină spre cer”.

Redactor: Paul Alexe