Astăzi se împlinește un an de la prăbușirea elicopterului SMURD în apele lacului Siutghiol

Rudele, prietenii și colegii au adus un omagiu celor patru eroi care și-au pierdut viața în tragicul eveniment.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CATq1vNyIds[/youtube]

În urmă cu un an, un apel la 112 punea autoritățile pe jar. Un elicopter SMURD s-a prăbușit în apele lacului Siutghiol, iar toți cei patru membri ai echipajului și-au pierdut viața: pilotul Petre Cătuneanu, copilotul Ginel Crăcănel, medicul Laura Vizireanu și asistenta Gabriela Harton, care era la acea vreme însărcinată și al cărei cadavru a fost recuperat de scafandri la aproximativ 12 ore de la prăbuşirea aparatului de zbor.

Rudele, prietenii și colegii s-au reunit pe malul lacului, la un an de la dispariția celor dragi. Tăcuți și cu lacrimi în ochi, au aprins lumânări, au aruncat câte o floare pentru fiecare viață pierdută și au rostit rugăciuni.

Moartea celor patru membri ai echipajului SMURD este și în acest moment învăluită în mister, neexistând un raport oficial al cauzelor prăbușirii. Zeci de persoane au participat la operaţiunea de căutare, care a durat peste 12 ore și asupra căreia au existat numeroase semne de întrebare. O serie de incindente nefericite, pornind de la identificarea târzie a locației pentru care fusese făcută solicitarea și până la imposibilitatea de a acționa rapid din cauza unor probleme tehnice au îngreunat atunci misiunea militarilor.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.