Astăzi sărbătorim ziua internațională a internetului (VIDEO)

Apariția internetului a adus schimbări majore în viața noastră. Avantajele acestuia sunt nenumărate: reușim să comunicăm cu persoane aflate la distanță, avem acces la informații în doar câteva secunde sau ne plătim facturile on-line. De la an la an, numărul abonaților la internet este într-o continuă creștere iar cei mai mulți au devenit dependenți de mediul virtual.

Cei mai împătimiți utilizatori rămân tinerii. Orele petrecute în fața calculatorului pe diferitele rețele de socializare îi determină pe aceștia să confunde de multe ori lumea reală cu cea virtuală. Aici, pericolul îi pândește la fiecare pas, îndeosebi pe copiii și adolescenții care nu ezită șă-și expună datele de contact, precum numărul de telefon sau chiar adresa.

În urmă cu câţiva ani, cei mai mulți dintre noi accesam internetul de la calculatorul de acasă, de la școală sau de la locul de muncă. Acum, acest lucru poate fi făcut chiar de pe telefonul mobil sau de pe tablete. Acest lucru a devenit un adevărat fenomen chiar și printre elevii de școală generală.

Zilnic, tinerii își petrec ore în șir în fața calculatorului. Nostalgici, aceștia își amintesc care a fost scopul primei vizite virtuale. Acum, elevii spun că nu își pot imagina viața fără internet.

În România, există, oficial, aproximativ 3 milioane de abonaţi, persoane fizice, la internet. Numărul acestora creşte anual, în medie, cu aproape 10%.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima