Astazi, crestinii ortodocsi il prăznuiesc pe Sfantul apostol Andrei, protectorul românilor

Astazi, crestinii ortodocsi il prăznuiesc pe Sfantul apostol Andrei, protectorul românilor. Ca în fiecare an, mii de credinciosi vin sa se roage la pestera care ii poarta numele si care se afla în localitatea constanteana Ion Corvin. Mulți credincioși nu țin cont de vremea de afară și vin la manastire chiar si cu o zi inainte. Asa s-a intamplat si noaptea trecută, cand zeci de oameni au umplut pestera, in ciuda frigului care le patrundea pana la oase.

Despre Sfantul Apostol Andrei se stie ca a ajuns, pentru prima oara, pe teritoriul țării noastre, în zona Dobrogei. Si-a gasit lacas intr-o grota si a inceput sa propovaduiasca cuvantul domnului. Pestera s-a transformat cu timpul în loc de pelerinaj pentru miile de credinciosi care vin aici sa se inchine.

Pentru sora Petruta din Calarasi, sarbatoarea sfantului Andrei este una aparte. Vine aici in fiecare an, iar cand pleaca se simte asemeni unui fulg: usoara si incarcata cu energii pozitive..

Alte femei au batut drum lung, de la Galati si Suceava, ca sa atinga moastele aflate in pestera si sa se odihneasca pe patul pe care a stat odinioara si sfantul apostol Andrei.

Astazi, la slujba care va fi oficiata de un sobor de preoti condus de arhiepiscopul Tomisului, sunt asteptati sa soseasca peste 10.000 de credinciosi.