Astăzi a început sesiunea de toamnă a înscrierilor pentru studiile de licenţă şi masterat

La Universitatea Ovidius a avut loc, concomitant cu deschiderea sesiunii de toamnă a înscrierilor la facultate, şi prima şedinţă de administraţie condusă de Ion Bordeianu, cel care i-a luat locul Gabrielei Stanciu, revocată din funcţie şi cercetată pentru corupţie. Cât despre întreg scandalul prin care trece Universitatea Ovidius, impactul va fi resimţit începând cu anul viitor.

Puţinii elevi care au trecut cu brio sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat nu au avut prea mult timp de respiro şi au fost nevoiţi să se mişte repede pentru a ocupa unul dintre cele 1.500 de locuri disponibile la Universitatea Ovidiu. Unii dintre viitorii studenţi sunt de părere că mai importantă este acreditarea facultăţilor, iar scandalul de corupţie va fi uitat.

De cealaltă parte însă, studenţii din anul IV se tem că acest scandal de corupţie ar putea lăsa amprente serioase, atât în ceea ce priveşte angajatorii, cât şi diplomele de licenţă.

Cu speranţa în suflet, aşa au mers şi părinţii împreună cu copiii lor. Este de înţeles, dacă luăm în considerare că la Facultatea de Farmacie, Medicină şi Medicină Dentară nu mai există nici un loc disponibil.

În prima sesiune, din 5 000 de dosare depuse, peste 3 mii au fost înmatriculate. Până pe 15 septembrie, candidaţii mai au timp să se înscrie pentru domeniile de studiu care au probe de concurs. Pe 18 septembrie se vor termina şi înscrierile la facultăţile la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Alex Ionescu