Astăzi a fost ultima zi în care absolvenţii claselor a XII-a au susținut proba de evaluare a competenţelor lingvistice (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KZ5eA1UjN_Y[/youtube]Astăzi a fost ultima zi în care absolvenţii claselor a douăsprezecea  au susținut proba  de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Dacă limba engleză  li s-a părut floare la  ureche, nu acelaşi lucru pot spune şi despre probele scrise care urmează şi de care elevii  se tem cel mai mult.

Mare parte a absolvenților de la Grupul Școlar Lazăr Edeleanu au ales să susțină proba la limba engleză. Elevii au extras un subiect după care au avut la dispoziție 10 minute să își pregătească răspunsul. Subiectele au fost accesibile iar mare parte dintre  aceștia au obținut calificativul maxim.

Dacă unii elevi cu greu și-au putut stăpâni emoțiile alții au așteptat relaxați să intre în sala de examen

În scurt timp elevii vor intra în focurile examenelor scrise, de care se și tem cel mai mult. Astfel, Prima probă scrisă, la limba și literatura română, a fost programată pentru data de 2 iulie. Ultimul examen din actuala sesiune va fi pe 6 iulie, când candidații vor susține proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate, înainte de contestații, se vor afișa pe 8 iulie iar rezultatele finale pe 13 iulie.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.