Astăzi a fost ultima zi de inscrieri la clasa 1

La nivelul județului Constanța doar 11 părinți ai căror copii implinesc varsta de 7 ani până pe 31 august au solicitat inscrierea. La polul opus,  cele mai multe cereri de aprobare au fost inregistrate in judetul Caras Severin.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=eLyig9FyC_0[/youtube]

Părinţii știu că sunt slabe şanse ca cei mici să mai prindă un loc la o şcoală bună din Constanța , întrucât locurile puse la dispoziţie de şcoli pentru clasa I sunt limitate. Mai mult, unele şcoli au clasele deja constituite, aşa că nu mai pot înregistra şi alţi copii.

Înscrierea se va face conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, având prioritate criteriul apartenenței la circumscripția școlară.

Cele mai multe cereri de aprobare au fost înregistrate în județele Caraș-Severin (38), Dolj (29) și Bacău (27), iar cele mai puține în județele Brăila, Olt și Satu Mare (câte 2), respectiv Tulcea (1). În județul Sibiu nu a fost depusă nicio cerere.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.