Astăzi a fost încheiat planul de acțiune româno-francez 2013 în domeniul administrației publice

Ambasadorul Franței în România este de părere că avem nevoie urgentă de infrastructură, dar și de sisteme de irigații pentru agricultorii din țara noastră. Acesta a mai adăugat că Franța spirijină România într-un proces de descentralizare, dar și de modernizare în același timp.

Liviu Dragnea este de părere că atât România cât și Franța, se confruntă cu același gen de probleme. Motiv pentru care acest forum este esenţial.

Cât privește descentralizarea și regionalizarea țării noastre, viceprim-ministrul României spune că desființarea unor primării se poate face doar prin referendum. Oamenii sunt cei care trebuie să aleagă acest lucru.

Pentru o subliniere a faptului că Franța a fost alături de România chiar și în vremuri mai grele, Amabasadorul Philippe Gustin a precizat că există companii franceze care nu doar că şi-au păstrat angajamentele, dar au depășit perioada de criză.

În deschiderea Forumului Cooperării descentralizate România – Franţa, Mircea Geoană a declarat că nu există o țară în uniunea Europeană cu care România să aibă o relație mai bună.

Forumul cooperării descentralizate româno-francez se desfășoară la Pavilionul Expozițional din Constanța pe parcursul a două zile. Cele trei teme principale ale Forumului sunt dezvoltarea economică, protecţia şi valorizarea patrimoniului şi coeziunea socială.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Victor Nita