Asociatia “Zambet si culoare” din Medgidia a sarbatorit, pentru prima data, Ziua Copilului

Asociatia “Zambet si culoare” din Medgidia a sarbatorit, pentru prima data, Ziua Copilului, printr-un spectacol de suflet, oferit de micutii minunati si speciali. Tinerii sustinuti prin programele si activitatile educativ-distractive ale fundatiei au cantat, au spus ghicitori si chiar au pregatit o salata de fructe, in Bucataria copiilor.

 

Cea mai aşteptată zi de către mulţi copii este, cu siguranta, 1 iunie. Reprezentantii Asociatiei “Zambet si culoare” au pornit de la considerentul ca toţii copiii sunt egali şi au dreptul de a se bucura de o zi dedicată lor, asa ca au demarat un proiect intitulat „Bucataria copiilor“. Au fost implicati toti cei 30 de copii care vin zilnic la asociatie si s-a reusit pregatirea unui program artistic dedicat exclusiv lor.

Membrii asociatiei, multi dintre ei voluntari, consolideaza comunicarea prin diverse jocuri logopedice si au creat diverse situatii de socializare. Prin proiectele desfasurate in centru, cel mai mult se pune accentul pe formarea abilitatilor de viata, activitati care, pentru noi, par banale, insa pentru copii inseamna foarte mult.

In cadrul proiectului ,,Bucataria Copiilor”, derulat cu ocazia zilei de 1 iunie, membrii asociatiei si-au propus realizarea mai multor obiective, precum terapia prin joc, prin muzica si crearea unei atmosfere destinse, placute si de sarbatoare.

In cadrul Asociatiei “Zambet si culoare” se desfasoara activitati creativ-educative, prin joc, sport si lucru manual. O noutate pentru aceast club este terapia cu cai dresati, de la Siminoc.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Eduard Martin