Asigurări RCA mai scumpe la Constanța

Imagini la limita infarctului au fost surprinse pe Autostrada Soarelui.  Un sofer teribilist a trecut la cativa milimetri pe langa moarte dupa ce a efectuat o depasire in viteza si intr o zona cu vizibilitate foarte redusa. Asta dovedeste inca odata de ce Constanta este considerate o zona de risc iar soferii de aici, cei mai periculosi din tara. Drept urmare si tarifele RCA practicate la Constanta sunt mai mari decat in restul tarii.

Un șofer teribilist trecut la câțiva centimetri de moarte. S-a întâmplat zilele trecute  pe Autostrada Soarelui, iar momentul a fost surprins de o cameră montată pe bordul unui autoturism al cărui șofer a reușit să evite un impact nimicitor, intrând pe banda de urgență. O secundă a făcut diferența între viață și moarte.

In aceste conditii nu ar trebui sa ne mire că judeţul Constanţa este pe primul loc din ţară, după Capitală ca şi număr de accidente. Pe baza lor este calculat un coeficient de risc pentru şoferii constănţeni care încheie asigurări auto obligatorii.

Numarul mare de accidente inregistrate in orasul Constanta face ca poliţele să fie mai scumpe cu 20 – 30% decât în alt oraş din România.

Din pacate autoritatile centrale vin cu vesti si mai proaste pentru perioada urmatoare. Pe 19 mai expira perioada de plafonare a tarifelor RCA decisa de guvern la finele anului trecut. In aceste conditii nu este exclusa o explozie a tarifelor la politele RCA.

Redactor: Daniel Albu