Ascunși printre bagaje

Doi părinți au ales o metodă, mai puțin obișnuită, care i-a lăsat mască și pe polițiștii de frontieră de la Nădlag. Pentru că nu aveau documente legale care să le permită călătoria cu minorii în străinatate aceștia au ascuns copiii, sub o pătură, printre bagaje. Ambii părinţi sunt cercetaţi pentru participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Potrivit unui comunicat transmis luni de către Poliţia de Frontieră, un cetățean maghear în vârstă de 43 ani, a fost oprit, duminică, la punctul de frontieră din Nădlac, pentru controlul de rutină. Alături de acesta mai călătoreau alți doi pasageri cu cetăţenie maghiară şi un cetăţean român.

În momentul în care vameșii au verificat autoturismul au observat pe bancheta din spate trei copii cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani, ascunşi sub o pătură, printre bagaje.

”În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că aceştia sunt copiii pasagerilor, G.S., în vărstă de 28 de ani şi H.S., în vârstă de 30 de ani, care au recurs la această metodă deoarece nu aveau documente de călătorie pentru minori şi intenţionau să ajungă cu aceştia în Ungaria. ”, se arată în comunicat

Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză. Aceștia sunt cercetații atât sub aspectul savârsirii infracțiunii de complicitate la tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat, cât și participație improprie la tentativa de trecere ilegală a graniței.

Redactor: Oana Jărloianu