Artificii doar pe cer de Revelion

Doar câteva zile ne mai despart de marea petrecere de la cumpăna dintre ani. Și cum poate fi marcată mai bine dacă nu cu un foc de artificii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanța a efectuat mai multe controale privind ieşirile de urgenţă, stingătoare de incendii şi autorizaţii pentru focuri de artificii în instituţii publice, cluburi şi orice alte spaţii care presupun un aflux mare de persoane.

Cei care vor petrece noaptea dintre ani în club sau restaurant trebuie să știe că localurile nu mai promit atmosfera incendiară și că vor putea vedea artificii doar pe cer. Mai multe solicitări au fost făcute către Ispectoratul pentru Situații de Urgență Constanța pentru autorizarea jocurilor de artificii din noaptea dintre ani.

Conform legislaţiei în vigoare, ISU acordă două avize: securitate la incendiu şi spectacole pirotehnice, iar motivele pentru care cele 13 solicitări au fost respinse sunt nerespectarea criteriilor de siguranță.

În plus, multe localuri la modă vor rămâne închise în noaptea dintre ani pentru că nu au avizele care să garanteze siguranţa clienţilor. Totuşi, patronii cluburilor şi ai restaurantelor rămase deschise, dau asigurări că au câte un stingător pentru fiecare masă astfel încât petrecăreţii să nu îşi facă griji.

Totodată, s-au făcut şi nouă controale la unităţile de comercializare a articolelor pirotehnice, care au avut ca rezultat 6 amenzi în cuantum de 3.000 de lei. Cu toate acestea, mulţi dintre constănţeni au ales deja să întâmpine anul viitor acasă, alături de prieteni şi nu în cluburi, mirajul distracţiei de acolo fiind deja umbrit de tragedia Colectiv.

Reporteri: Cerasela Videanu / Bogdan Bolojan ; Imagine: Adrian Florea / Cristian Rizea