Articole vestimentare contrafăcute

În urma unui control, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse într-un microbuz 150 de articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile au fost ridicate de către oamenii legii în vederea continuării cercetărilor.

În Punctul de Trecere al Frontierei Ostrov s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetățean ucrainean. Tânărul în vârstă de 22 de ani se afla la volanul unui microbuz înmatriculat în Ucraina. În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse printre bagajele conducătorului auto, 152 articole de îmbrăcăminte. Hainele purtau însemnele unor mărci cunoscute și sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat că nu deține documente legale pentru bunurile descoperite. Șoferul intenţiona să transporte marfa în Ucraina, pentru o cunoștință. Bunurile dacă ar fi comercializate ca produse de marcă, ar ajunge la suma de aproximativ 23.700 lei. Articolele vestimentare au fost ridicate în vederea continuării anchetei. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Redactor: Cristina Niță