Articole pirotehnice, confiscate în P.T.F. Ostrov

Poliţiştii de frontieră de la Ostrov, județul Constanța, au depistat trei cetăţeni români care intenţionau să introducă în ţară peste 4.000 articole pirotehnice,  fără documente justificative.

La punctul de  Trecere a Frontierei Ostrov s-au prezentat, joi, 22 decembrie, 3 cetățeni români, din județul Ialomița, aflați într-un autoturism Opel Vectra. Cu ocazia controlului, poliţiştii au descoperit în interiorul mașinii peste 4000 de petarde și artificii, aflate  în mai mulţi saci din plastic.

Cei 3 bărbați au declarat că au achiziţionat materialele pirotehnice din Bulgaria, de la un magazin vânătoresc, plătind pentru acestea sume cuprinse între 500 şi 600 lei, fără a primi documente justificative pentru această tranzacţie şi intenţionau să le folosească cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Poliţiştii de frontieră au confiscat întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare totală de 1.890 lei şi efectuează cercetări pentru operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută și sancţionată de legislația din România. De precizat că, potrivit reglementărilor legale, folosirea artificiilor și a petardelor în scop de divertisment se poate face numai în ultima zi a anului, pe 31 decembrie.

Redactor: Daniel Albu