“Artele au coborât în stradă”

Studenții de la Facultatea de Arte din Constanța, dar și amatori ai fotografiei și-au dat întâlnire pentru un altfel de atelier de creație. Aceștia s-au apropiat mai mult de natură, devenindu-le muză.

Glenda Basa este unul dintre pasionații de fotografie și spune că cel mai mult îi place să pozeze peisaje.Cu aparatul foto în mână, cu rucsacul pe umăr și cu un aer exotic, pare fi o simpatică turistă asiatică căreia îi place să surprindă momente din vacanța petrecută la noi în țară. Dar nu este așa. Glenda Basa este mai mult decât o turistă îndrăgostită de România, ea este invitata specială a coregrafei constănțeană Stela Cocârlea, primul director al Centrului Artelor și fondatoarea primei școli de balet din Kuweit. S-a îndrăgostit pe loc de România, de oamenii și locurile ei.

A început să fotografieze anul trecut când s-a alăturat unui grup de fotografi din Kuweit. Spune că această artă îi aduce foarte multă bucurie în suflet și ne împărtășește și nouă din experiența ei.

Pasionat de fotografie este și acest domn care spune că amintirile sunt cel mai bine păstrate în imagini.

Evenimentul face parte din proiectul “Primăvara artelor” organizat anula de Facultatea de teatru. Anul acesta “artele au coborât în stradă” și au divulgat din “secretele” ce stau la baza gândirii în imagini.

Evenimentele din cadrul acestui proiect vor continua și în zilele viitoare. Ultimul este programat pe 28 aprilie.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea