Arta din spatele săpunului

Câți dintre dvs s-au gândit că pot modela săpunul? Formele obținute sunt care mai de care mai interesante, iar cele care îi învață pe cursanți sunt două profesoare venite din Turcia. Arta modelării săpunului este o tradiție ce care o istorie de mai bine de 300 de ani.

Sunt parfumate, frumos colorate și ai zice că sunt numai bune de mâncat. Nu, acesta nu este un coș cu fructe, ci un coș cu săpunuri. Da, ați auzit bine, săpun. Aceste doamne iscusite au învățat cum pot da viață unui săpun obișnuit.

În Turcia, mai exact în Edirne, acestră tradiție are o istorie de mai bine de 300 de ani. Se spune că astfel de săpunuri se puneau în lada de zestre a fetelor ca hainele acestora să miroasă frumos. Cei pentru care arta modelatului de săpun nu mai are niciun secret, spun că este foarte ușor, însă pentru amatori, impresia este alta.

Săpunul este unul special, nu trebuie să conțină substanțe chimice. Acesta se dă pe răzătoare urmând ca mai apoi să fie modelat. După ce sunt făcute formele dorite se lasă la uscat aproximativ 24 de ore. Pentru pictură se folosește colorant alimentar.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea