Arta curăţeniei la Colegiul Naţional “Regina Maria” din Constanţa

Elevii Colegiului Naţional “Regina Maria” din Constanţa au învăţat astăzi că asigurarea igienei nu este importantă doar acasă, ci şi în spaţiul şcolar. Iniţiativa proiectului le aparţine părinţilor, care au realizat, la finalul evenimentului, şi o demonstraţie de… curăţenie.

Este nevoie de doar 20 de minute pentru ca o bacterie să se multiplice, de aceea, specialiştii insistă ca absolut toate suprafeţele din casă să fie dezinfectate la cel mult două zile. La fel de importantă este şi dezinfectarea sălilor de curs din şcoli, pentru că, în fiecare secundă, microbii “atacă” din toate colţurile. Profesorii, alături de asociaţia părinţilor de la Colegiul Naţional de Artă “Regina Maria” din Constanţa au venit cu soluţii. Vor implementa un proiect prin care să îi responsabilizeze pe copii să facă cel puţin o dată pe săptămână curăţenie generală în sala unde învaţă.

La eveniment au participat şi reprezentanţi ai unor firme de curăţenie din Constanţa. Aceştia le-au explicat copiilor cât de importantă este igienizarea şi care sunt produsele recomandate în acest caz.

Implicaţi în proiect au fost şi elevii de la secţia grafică. Aceştia au realizat tablouri şi picturi cu tema proiectului “Artă. Arta curăţeniei”.

Participanţii spun că este o iniţiativă foarte bună, pentru că, în acest fel, copii vor învăţa să fie mai responsabili şi să-şi ajute părinţii la curăţenie.

Partenerii din cadrul proiectului au făcut, la finalul evenimentului, şi o demonstraţie de curăţenie.