Arta culinară în piazzeta de la Cazino Mamaia (VIDEO)

30 de echipe de bucătari din toată ţara şi cinci bloggeri culinari s-au întrecut la cratiţă în piazzeta de la Cazino Mamaia. În arenă au intrat nume cunoscute, dar şi tineri aspiranţi la premiul intai, in valoare de 10 mii de lei.

Ora: 12. Piazzetta de la Casino. Lume cât cuprinde iar în aer o mireasmă apetisantă. Nu ne dăm seama dacă vine de la vreun restaurant sau de pe plajă, aşa că încercăm să luăm urma mirosului şi descoperim peste 40 de standuri, cu preparate care mai de care mai deosebite.

Cel care a condimentat întrecerea bucătarilor a fost vedeta de televiziune cunoscută sub numele de Cătălin Dezbrăcatu.

Pentru cîştigarea întrecerii, cele 30 de echipe au avut de preparat cel mai interesant meniu din trei feluri de mâncare pe baza unor ingrediente prestabilite.

Printre participanţi l-am găsit şi pe Dragoş Bercea. Este bucătar junior în echipa care reprezentă România în afara tării. El a venit la Arena Bucătarilor pentru a fi alături de tatăl său.

Lîngă standuri curioşii s-au strîns repede, nerăbdători să guste din preparatele care îi luau ochii. Unii chiar au asitat la pregătirea delicateselor pentru a mai fura din secretele bucătarilor.

Publicul s-a bucurat de savoarea viţelului la proţap şi de mancare ungurească.

Nici pe copii nu i-au uitat organizatorii. Ei au putut mânca vată de zahăr ars şi dulciuri pe care singuri şi le-au preparat la atelierul de ciocolată.

Echipa cîştigătoare va fi desemnată după ce master chef-ul va degusta toate preparatele. Premiile ajung si la 10 mii de lei pentru locul intai. Arena Bucătarilor se va încheia cu un show incendiar oferit de trupa Holograf.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Matei Ghioc