Arșii grav, imposibil de tratat în România

Tânărul rănit grav în explozia puternică de ieri aseară din Piatra-Neamț va fi tratat în Belgia. Bărbatul are arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Cazul său se dovedeşte a fi imposibil de tratat în spitalele din România. Mai exact, există doar 11 locuri în țară pentru marii arşi şi sunt toate ocupate.

Tânărul rănit grav în explozia din Piatra Neamț este în stare foarte gravă. Acesta a fost operat în noaptea de miercuri spre joi, la un spital din Iasi, după ce a fost adus aici întrucât nu s-a găsit niciun pat liber la spitalele din Bucuresti.

”În acest moment, paturile pentru marii arși sunt ocupate și atunci când un nou caz va excede posibilitatea de tratament, vom lua decizia de a-l transfera în străinătate”, a declarat  Ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Tânărul urmează să fie transferat acum cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române la o clinică din străinătate. Pacientul aflat in comă indusa, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafata corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgența Floreasca și de o echipa medicală militară. Pacientul va fi transportat la Spitalul Grand Hopital de Charleroi, din Belgia.
Misiunea se efectueaza la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, ca urmare a acordului primit din partea institutiei medicale belgiene la apelul lansat de catre Ministerul Sanatatii pentru transferul ranitului”. În acestă seară tânărul va ajunge la clinica din Belgia în speranța că acolo medicii îi vor da o șansă la viață.

Redactor: Cristina Niță