Arme, tigări de contrabandă autoturisme de lux şi sume impresionante de bani

Arme, tigări de contrabandă autoturisme de lux şi sume impresionante de bani se află pe lista capturilor făcute de oamenii legii în urma percheziţiilor de ieri din Constanţa.  Interlopii constănțeni aveau în plus și un poligon improvizat în care trăgeau cu armele performante pe care le dețineau.
Aceasta este numai o parte din armele de foc cu gloanțe, muniția, armele albe și diversele dispozitive descoperite vineri de oamenii legii în timpul unor descinderi la presupuși contrabandiști de țigări.

Așadar oamenii legii au descoperit în urma perchezițiilor 4 arme de foc cu glonţ echipate cu dispozitive de ochire şi vedere pe timp de noapte, o armă cu aer comprimat, o arbaletă profesională cu săgeţi, un binoclu militar cu infraroşu, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, dispozitive de bruiaj şi antiinterceptare, un baston telescopic metalic, săbii, cuţite, topoare, macete şi peste 1.200 de cartuşe. Pentru numai o parte dintre armele descoperite există autorizațiile obligatorii. În locul în care a fost descoperită cea mai mare parte a armelor şi muniţiei a fost identificată o clădire folosită pe post de poligon.

Descoperirirea a fost făcută cu ocazia unor percheziții în mai multe locaţii în care se bănuia că erau depozitate ţigări de contrabandă. Convingerea oamenilor legii s-a adeverit, astfel că au fost confiscat un număr impresionant de pachete.

Poliţiştii de frontieră au mai ridicat patru autoturisme, o autoutilitară, 34 de telefoane mobile, precum şi sume impresionante de bani. În prezent sunt cercetate 15 persoane suspecte de implicare în activităţi de contrabandă cu ţigări, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar pe numele a 8 dintre ele s-a emis propunere de arestăre preventivă pentru 29 de zile. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin neplata tuturor taxelor este de aproximativ 3 milioane de lei şi 100 de mii de euro. Acțiunea a fost demarată de Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cu participarea lucrătorilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa şi a reprezentanţilor D.R.A.O.V.

Reporter: Alexandra Uveghes ; Imagine: Iulian Virlan