Armata Română sărbătoreşte 68 de ani de când ultima „palmă de pământ” a teritoriului românesc a fost eliberată (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QBpHpWOrCtY[/youtube]În acest an, militarii nu s-au mai limitat doar să își deschidă porțile. Cu tanc, barcă, fanfară și armament s-au prezentat şi la mallul din Constanţa, pentru ca un număr cât mai mare de civili să aibe acces la dotări.

Armata încearcă să se facă cât mai cunoscută, să arate oamenilor ce are, ce poate și ce oferă. Și cum civilii nu dau buzna în unitățile militare, accesul fiind restricționat, armata a ieșit ea în public.

Surpriza clienților centrului commercial unde și-a expus armata oamenii și logistica a fost una maximă. Nu se întâmplă în fiecare zi să ieși la cumpărături și să dai nas în nas cu un lunetist camuflat din cap până în picioare, ori cu un militar din trupele speciale, echipat de luptă.

Atât adulții cât și copii au putut admira echipamentul, să pună mâna pe arme sau să facă poze cu militarii. Pe lângă toate astea, au putut afla și de oferta educațională a Academiei navale  Mircea cel Bătrân  și a Școlii de maiștrii Militari.

Civilii au putut admira, pe lângă armamentul și tehnica militară expusă și un spectacol al famfarei militare, care, pe lângă cântecele de cazarmă au interpretat și muzică civilă.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.