Aria cercului, cea mai căutată sintagmă după dezbateri

Aria cercului a avut o explozie în căutările pe versiunea locală a celui mai mare motor de căutare din lume, arată datele oferite de serviciul Google Trends.

După ce candidatul social-democrat la președinție Viorica Dăncilă nu a știut să spună corect formula, iar candidatul liberal Klaus Iohannis a evitat să răspundă, aria cercului a devenit cea mai cautată sintagmă, în seara dezbaterii.

Cei doi candidați au fost profesori înainte de a se dedica politicii. Dăncilă a declarat recent că a dat meditații la matematică, iar șeful statului a oferit meditații la fizică.

Formula pentru aria cercului se învaţă la gimnaziu.

Cele mai multe căutări pe Google ale formulei ariei cercului au fost înregistrate aseară din Sibiu, județul lui Klaus Iohannis. Pe locul al doilea în topul “curiozității” a fost județul Dolj, urmat de București, Ilfov și Brașov.

Amintim că Viorica Dăncilă a fost pusă în încurcătură de un jurnalist, în timpul conferinței de marți seară, atunci când a fost rugată să spună cum se calculează aria unui cerc. Întrebarea jurnalistului a venit în contextul în care Dăncilă declarase, cu o zi înainte, că a dat meditații gratuite copiilor la matematică, la ea acasă, în apartamentul din Videle:

Și Klaus Iohannis a fost întrebat de un jurnalist, tot marți seară, în dezbaterea electorală organizată de SNSPA, dacă vrea să răspundă cum se calculează aria unui cerc, precizându-i-se că aceasta a fost întrebarea care i-a pus dificultăți Vioricăi Dăncilă.

Pentru prima dată, ambii candidați la funcția de președinte care au intrat în turul II au fost profesori. Viorica Dăncilă a fost profesoară la Liceul Industrial din Videle, după ce a absolvit Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești.

Klaus Iohannis a fost profesor de Fizică la Liceul “Samuel von Brukenthal” din Sibiu; a absolvit Facultatea de Fizică de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a fost inspector școlar general în Sibiu.

 „Aria cercului” a devenit rapid cea mai căutată expresie pe platforma Google.ro în data de 19 noiembrie, cu peste 100.000 de căutări, depășind alte expresii populare din timpul zilei, precum „fosfura de aluminiu”.

Referitor la tragedia cauzată de o deratizare care a avut loc în Timișoara, expresia „fosfura de aluminiu” a fost căutată pe internet de doar 5.000 de ori în aceeași zi.

Redactor: Alina Brumaru