Arhiva Primăriei Medgidia a luat foc

Panică şi lacrimi pe holurile Primăriei din Medgidia. Funcţionarii au ieşit într-un suflet din clădire alungaţi de fumul gros care venea din camera arhivelor. Speriaţi, angajaţii au chemat pompierii care au intervenit cu trei autospeciale.

Angajaţii a două firme particulare au sărit şi ei în ajutor pentru a izola cât mai multe documente. Din pacate registrele de casă, în special cele din anii 2001-2006, s-au făcut scrum. Cele mai importante documente însă, şi anume cele care ţin de istoria municipiului au scăpat ca prin urechile acului de flăcări.

Se pare că incendiul a pornit de la un aparat de încălzit lăsat nesupravegheat de o angajată care a lipsit din camera arhivelor mai bine de o oră. În lipsa ei, dosarele care se aflau în apropiere s-au aprins şi de-aici s-a produs inevitabilul. Când a revenit şi a realizat dezastrul, funcţionara a leşinat pe holurile instituţiei. Incendiul a fost stins după aproximativ trei ore, timp în care întreg oraşul a fost cuprins de panică. Fumul gros şi înnecăcios s-a putut simţi în aer până la lăsarea serii. Între timp angajaţii au strâns teancurile de dosare arse şi au curăţat zona afectată de incendiu. Activitatea în Primărie este pentru moment sistată.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Vali Cerbanescu