Arhiepiscopia Tomisului repetă slujba de Înviere

Arhiepiscopia Tomisului a decis ca în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopţii, în bisericile și mănăstirile din Constanța să se oficieze o slujbă asemănătoare cu cea din noaptea de Paști și i-a chemat pe credincioși să primească Lumina Învierii.

Preoţii de la Constanţa asigură că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioşilor este Lumina ce a fost adusă de Paşti de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare. Arhiepiscopul Tomisului a stârnit mai multe controverse în ultima vreme, una dintre cele mai aprinse fiind legată de faptul că a folosit o singură linguriță la împărtășirea credincioșilor, la slujba oficiată în fața Catedralei Tomitane.

Şi Paştele Blajinilor se repetă la Constanţa, pentru că biserica de la malul mării a hotarat că joi, 28 mai preoţii pot pomeni în cimitire pe cei adormiţi. Decizia de a repeta slujba Învierii și tradițiile de Paște i-a împărțit pe constănțeni în două tabere.

Arhiepiscopul Tomisului a anunțat că biserica va lua toate măsurile legale ca să se respecte distanțarea și securitatea sanitară a credincioșilor care se vor aduna la miezul nopții în fața Catedralei.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin