Arestat și cu contractul de muncă suspendat

Asistentul Serviciului Județean de Medicină Legală Constanța, Emil Alexiu, cel care a cerut șpagă de la o familie aflată la grea încercare, a fost suspendat temporar din funcție. Conducerea Spitalului Județean a luat această măsură ca urmare a arestării acestuia.

Bărbatul acuzat că ar fi solicitat o sumă de bani de la familia unei minore decedate, s-a ales cu contractul de muncă suspendat pe perioada derulării cercetărilor.

”Având în vedere:
– decizia  Tribunalului Constanța prin care s-a dispus arestarea preventivă a salariatului Alexiu Emil pe o perioadă de 30 de zile;
– În baza prevederilor Legii în domeniul sănătății,  conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța dispune suspendarea de drept a contractului individual de muncă al salariatului Alexiu Emil, începând cu data de 25.01.2017, conform Codului Muncii
”, se arată într-un comunicat al unității spitalicești unde activa Alexiu, după ce a fost transferat de la Serviciul Medicină Legală.

Alexiu Emil este acuzat că, în virtutea poziției sale de angajat la Morgă, a solicitat suma de 1000 de lei de la mama unei minore decedate la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, după ce a căzut de la etajul IV al unui bloc neterminat. Bărbatul a cerut suma de bani, argumentând că aceasta este contravaloarea necropsiei. Însă femeia nu a căzut în plasă, cunoscând faptul că serviciul respectiv este unul gratuit, potrivit legii.  Odată ajuns în instanță, acuzat de înșelăciune, Alexiu a fost arestat preventiv, de unde rezultă și suspendarea din funcție. S-ar putea întoarce, totuși, la muncă, dacă la finalul cercetărilor ancheta l-ar scoate nevinovat sau dacă instanța va decide că nu există nici un pericol în revenirea la locul de muncă. În schimb, dacă va fi găsit vinovat și va fi condamnat, i se va desface unilateral contractul de muncă.

Redactor: Daniel Albu