Aproape a omorât 4 persoane, apoi a fugit de la fața locului

Femeia care a provocat un accident grav pe Autostrada  A4 și a fugit de la locul accidentului, în urmă cu mai bine de o săptămână, a fost identificată. Mare le-a fost mirarea polițiștilor să constate că, de fapt, aceasta nici măcar nu posedă permis de conducere. Acum riscă să ajungă în spatele gratiilor.

Un accident rutier grav, soldat cu rănirea a patru persoane, s-a produs pe data de 1 august, pe Autostrada A4, la km 14. Potrivit polițiștilor, un autoturism Mini Cooper a intrat în coliziune față-spate cu un alt autoturism, Skoda Octavia, pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare între cele două mașini. În urma impactului, cele două autoturisme au rămas blocate pe carosabil. Din aceeaşi direcţie rula autoturismul Ford Focus al cărui conducător, surprins de staţionarea celor două autovehicule, a încercat să evite un impact cu acestea și cu bucățile de caroserie împrăștiate. Numai că a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în glisiera metalică de pe partea dreaptă apoi a ricoșat în cea mediană. Din accident a rezultat vătămarea corporală a două persoane, pasageri în auto marca Ford Focus si a două persoane, pasageri în auto Skoda Octavia. La data respectivă, polițiștii au deschis o anchetă, dar nu au găsit-o pe femeia care a provocat accidentul. Aceasta fugise înainte de sosirea echipajelor, fără a-i păsa că sunt patru persoane rănite din cauza ei. În urma cercetărilor, oamenii legii au identificat-o ca fiind Ioana Costache, o tânără din București care, surpriză: nu avea permis de conducere! Mai mult decât atât, la scurt timp după producerea accidentului, a postat pe Facebook un mesaj prin care își anunța intenția de a conduce din nou, chiar dacă nu are permis!

”Mulțumesc pentru toată grija voastră. Suntem ok! Nu am nici un număr disponibil momentan, dar promit să răspund la toată lumea. Asta înseamnă să ai zile și să te iubească Dumnezeu. Chiar am o armată de îngerași. Mă iubesc maxim! Și mașina este un fier și are CASCO. Curând din nou la volan!”, a scris Ioana Costache pe una dintre rețelele de socializare. Nici un cuvânt în plus față de victime sau că i-ar părea rău. A ținut să sublinieze faptul că mașina are CASCO și  că va conduce din nou.

Numai că anchetatorii au alte planuri pentru ea. Pentru a nu mai urca la volan, procurorii Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa au solicitat instanței luarea măsurii arestului preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi părăsire a locului accidentului. Rămâne de văzut dacă acea armată de îngerași, despre care vorbea, îi vor fi alături și de această dată.

Redactor: Daniel Albu