Aproape 400 de salvamari au intrat astăzi în grevă japoneză

La protest participă toţi salvamarii, de la Eforie la Vama Veche, cu excepţia celor din Mamaia. Ei spun că nu şi-au primit salariile de mai bine de două luni. În aceste condiții, aproape 400 de salvamari sunt nevoiţi să-şi plătească singuri masa şi cazarea.

Activitatea salvamarilor este platită de Guvern, prin intermediul Consiliilor Locale. Suma totală care ar trebui alocată de Executiv ajunge la 4,5 milioane lei. Neplătiți sunt toţi salvamarii de pe litoral, chiar dacă unii au mai fost ajutaţi de autorităţile locale. Banii pentru salvamari nu pot veni decât printr-o rectificare bugetară. Turiștii sunt deocamdată liniștiți pentru că salvamarii își fac datoria cu vârf și îndesat în toate stațiunile de pe litoral.

Şefii salvamarilor sunt hotărâţi să declanşeze greva generală dacă guvernanţii nu vor face ceva pentru a rezolva situaţia. Aceleaşi probleme au apărut şi anul trecut. În august 2012, salvamarii au intrat în grevă japoneză din acelaşi motiv și și-au primit salariile abia în septembrie.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru