Aproape 1.000 de preoti si sute de enoriasi sunt asteptati maine la Buzău

Epifanie NorocelNu mai putin de 800 de preoți în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, cel care va oficia slujba inmormaintarii lui Epifanie Norocel, sunt așteptați maine la Arhiepiscopia Buzau. La inmormintarea inaltului prelat vor asista sute credinciosi din Buzau si Vrancea, dar acestia nu vor avea acces în incinta catedralei din pricina spațiului insuficient. Ei vor putea insa urmari slujba pe un ecran urias ce va fi instalat in curtea Arhiepiscopei. Epifanie Norocel va fi inhumat la ora 11,00 în interiorul Catedralei Arhiepiscopale din Buzău în mormântul pe care chiar el și l-a amenajat în anul 2009.

Slujba va fi una speciala, mai simpla ca intensitate, insa facuta dupa randuiala înmormântării unui calugar. Aceasta  va fi oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împreună cu Ierarhi ai Sfântului Sinod.

Sute de jandarmi, polițiști și polițiști locali vor fi mobilizati pentru mentine ordinea in jurul catedralei iar circulația pe strada Chiristigii va fi restrictionata si chiar  oprită  pe durata manifestărilor religioase. Pe langa oficialitati din Buzau si Vrancea la slujba de inmormantare este asteptat si premierul Victor Ponta.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Reporter: Tatiana Botiță ; Imagine: Cristi Zburlescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.