Apneea în somn, un pericol real

Dacă de multe ori ați fost la un pas de a adormi la volan sau suferiți frecvent de somnolență în timpul zilei, trebuie să știți că nu este de glumit și puteți suferi de sindromul de apnee în somn. Tocmai de aceea, medicii constănţeni s-au întâlnit în cadrul unui simpozion pentru o cât mai bună colaborare şi diagnosticare corectă a acestei patologii.

Medici edocrinologi, cardiologi penumologi şi diabetologi s-au întâlnit joi pentru a dezbate pe larg subiectul somnologiei. Seminarul se întinde pe durata a două zile, timp în care la discuții vor participa și medici din capitală. Laboratorul de Somnologie de la spitalul din Palzu Mare a fost inugurat în 2009, iar de atunci, sute de constănțeni s-au adresat medicilor pentru investigații.

Afecţiunea se manifestă prin întreruperea respiraţiei pe o perioadă de cel puţin 10 secunde. Pentru diagnosticarea apneei este nevoie de mai multe investigații, dar și de cooperarea medicilor de specializări diferite.

Directorul medical al Spitalului de Pneumofitziologie din Palazu Mare susține că afecțiunea este extrem de periculoasă Și asta pentru că în timpul nopții oxigenul scade și se pot produce accidente cardio-vasculare și coronariene, care pot duce până la moarte subită. Mai multe despre această afecțiune aflați vineri dimineață, în cadrul rubricii Sfatul medicului.

Reporter: Alexandra Uvghes / Mirela Iancu ; Imagine: Cristi Caciauna