Aplicație de salvare

Ați plecat la o plimbare pe Dunăre sau pe mare și aveți o problemă tehnică ori, pur și simplu, ambarcațiunea a rămas fără combustibil? Trebuie să știți că există o aplicație care vă poate salva viața în momente cruciale.

Este nevoie doar să apăsați butonul SOS și instantaneu toți utilizatorii primesc locația dumneavoastră, dar și detalii despre problema cu care vă confruntați. Este singura aplicație de acest gen din România și este disponibilă în toată țara.

Când ești în mijlocul apelor și nimeni nu-ți întinde o mână de ajutor, panica se instalează imediat. De aceea dezvoltatorul aplicației “SOS-salvare-pe-apă” a facut-o simplă și ușor de utilizat, să nu stai ca să gândești mult în clipele de dezastru.

Într-o secundă, toți salvatorii aflați în proximitate pornesc către apelul de urgență și fiecare știe cu ce se va confrunta când va ajunge lângă victime.

Sunt multe cazurile în care turiști aflați pe o șalupă cu motor, la prima lor ieșire în larg, dau de necazuri. Reflexul este să suni la 112 însă forțele de salvare pot fi departe și până ajung se poate întâmpla o tragedie. Aplicația SOS pe telefon mizează pe ajutorul cel mai apropiat, care vine tot de la proprietarii de bărci și șalupe, aflați în vecinatate.

Este prima și singura aplicație de salvare pe apă din țara noastră. SOS Water Rescue este disponibilă în Delta Dunării, pe litoral, la Cazanele Dunării dar și în porturile dunărene, acolo unde există utilizatori care pot sări în ajutor. Iar în timp, cei care și-au instalat aplicația pe telefon, au format o adevărată comunitate.

Redactor: Cristina Niță