APIA și-a reluat activitatea; fermierii își pot depune cererile

Fermierii români își pot depune, din nou, documentele pentru obținerea subvențiilor acordate de stat.

Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și-a reluat programul de primire a cererilor unice de plată, începând cu data de 15 mai. Asta pentru că, odată cu intrarea României în starea de urgență, la jumătatea lunii martie, și programul APIA a fost suspendat.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul agenției,

”Începând cu data de 15 mai 2020, APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi măsurile de mediu şi climă, respectiv:

  • Măsura 10 – Agromediu și climă,
  • Măsura 11 – Agricultură ecologică,
  • Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, implementate de Agenţie în cadrul Campaniei 2020.

Aceste convenții se adresează fermierilor care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente”, se arată pe pagina agenției.

De asemenea, reprezentanții APIA au anunțat, tot prin intemediul unui comunicat, faptul că începând tot cu data de 15 mai, s-a reluat eliberarea adeverințelor pentru fermierii care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor.

APIA anunță că, în condițiile impuse privind distanțarea socială,  persoanele interesate au posibilitatea de a solicita Agenţiei eliberarea online a adeverinţelor, iar reprezentanții Agenției pot transmite adeverinţele eliberate direct instituţiilor bancare.

Și încă o veste bună pentru agricultori – APIA a anunțat că deja efectuează plăţile aferente ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna februarie a.c..

Redactor: Daniel Albu