Apel la schimbare în SUA

Actriţa americană Meghan Markle, soţia prinţului Harry, a renunţat joi la neutralitatea ce îi caracterizează în mod normal pe membrii familiei regale britanice și a lansat un apel la ”schimbare” la viitoarele alegeri prezidenţiale din SUA, din 3 noiembrie.

Meghan Markle s-a exprimat în cadrul unei dezbateri organizate de fundaţia ‘When we all vote’, co-fondată de către fosta primă doamnă Michelle Obama şi care vizează atragerea la vot a cât mai multor cetăţeni americani.

Cu 74 de zile înaintea scrutinului care îi va opune pe republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden, ducesa de Sussex i-a invitat pe americani să-şi exercite împreună dreptul de a vota.

Meghan Markle nu a afirmat clar că va vota împotriva lui Donald Trump, care va încerca să obţină un nou mandat la Casa Albă.

Cu câteva ore înaintea discursului adversarului său din ultima zi a Convenţiei Democrate, preşedintele american Donald Trump a lansat joi un atac violent împotriva rivalului său democrat, Joe Biden, pictând o imagine apocaliptică a posibilei sale preşedinţii şi susţinând că ar fi “cel mai rău coşmar” al americanilor.

Donald Trump l-a acuzat pe Joe Biden că şi-a uitat rădăcinile. Liderul de la Casa Albă a criticat îndelung şi absenţa interacţiunilor rivalului său democrat cu mass-media.

În tabăra politică adversă, Joe Biden a acceptat nominalizarea la alegerile prezidențiale din partea Democraților, un moment ce vine la mai bine de 30 de ani de la prima încercare de a ocupa postul de președinte al SUA. Biden a avut un discurs puternic în cadrul Convenției Naționale Democrate, care s-a desfășurat online, în care a promis că va uni Statele Unite și va ajuta țara să depășească o perioadă neagră.

În sondaje, Joe Biden, cotat cu 50% șanse de a învinge la alegerile din toamnă are un avantaj clar în faţa lui Trump, care deține un procent de 42%, însă până pe 3 noiembrie actualul preşedinte american ar putea întoarce cifrele în favoarea sa.

Redactor: Mihaela Țânțaru